Най-старата изба в Южна България Вила Ямбол“  подготвя пускането на

...
Най-старата изба в Южна България Вила Ямбол“  подготвя пускането на
Коментари Харесай

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile

Най-старата маза в Южна България „ Вила Ямбол “  приготвя стартирането на две нови запаси към серията виновност Kabile и регистрира страхотна годишна продукция червени виновност. Това стана ясно по време на празник на виното, който винарната провежда в родния си Ямбол. Събитието събра над 6000 души в централната градина в неделя.

 yambol-horo „ С този празник желаеме да благодарим на ямболии и на нашия район, че ни оказват помощ да вършим висококачествени български виновност. Щастливи сме, че почтено пазиме традициите във винопроизводството още от 1924 година. “, сподели изпълнителният шеф на „ Вила Ямбол “ Красимир Аврамов. И добави – „ постоянно съм казвал, че производството на хубаво вино зависи от два доста важни  фактора: положително грозде и положителни хора. Тази година можем да се похвалим, че природата беше на наша страна и ни донесе отлична годишна продукция. А що се отнася до хората – те също са налице. Доказателство за качеството на нашите виновност са многочислените медали по международни изложби като за предходната година най-награждаваното българско вино е точно нашето Kabile Мавруд и Каберне Совиньон “.

 kabile Кaто образец той даде Villa Yambol Резерва Каберне Совиньон 2014 година То стана единственото българско вино с двоен златен орден на миналогодишния Concours Mondial de Bruxelles (известен като Световното по вино). Друго награждавано вино е Kabile Мавруд и Каберне Совиньон, което е със златни медали от Mondial de Bruxelles, от Vinalies International, и от London experts in wine.

За трета поредна година избата употребява професионалния си празник, с цел да благодари на локалната общественост, служителите  и всички жители и посетители на Ямбол. Събитието включваше обичайни танци от района, кукери, които показаха ритуали, свързани с виното, музикални осъществявания на национални песни и кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Над 3000 литра вино се изпиха по време на тържеството и бяха раздадени 4000 порции. Ансамбъл „ Тунджа “ подвигна хората на дълго и цветно хоро́, а кукери от Ямбол демонстрираха маскарадни ритуали, с които се поставя завършек на зимата и се дава началото на пролетта и плодородието. Народната певица Поли Паскова пък показа свои авторски части отдадени на виното и обичани национални песни. В центъра на вниманието през целия ден беше Ути Бъчваров със своето кулинарно шоу. „ Тук е цялостно с тракийски знаци, че по тези земи са се правели още от древността страхотни виновност. „ Вила Ямбол “ продължава тази велика, хилядолетна история. А където има хубаво вино, има хубава храна и готини хора “, описа Ути Бъчваров.

Голямото преимущество за „ Вила Ямбол “ е, че 90% от виновността се вършат със лично грозде, което обезпечава производството. Избата ръководи към 10 000 дка лозя – към региона на Ямбол и Айтос. Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. „ Вила Ямбол ” осъществя продуктите си в над 20 страни от 4 континента.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР